از سال ۲۰۱۵، تعداد دانشجویان خارجی که قصد دارند در دانشگاههای ترکیه تحصیلاتشان را ادامه دهند به طور چشمگیری افزایش یافته است. در حال حاضر، حدود ۶۵۰٫۰۰۰ دانشجوی خارجی در ترکیه در حال تحصیلاند که این نشان دهنده اهمیت روزافزون این کشور به عنوان یک مقصد آموزشی است.
انگیزه اصلی دانشجویان برای تحصیل در بهترین دانشگاههای ترکیه، فرصت کسب آموزش با کیفیت خوب و معتبر در سطح جهانیست که با هزینهای نسبتا ارزان ارائه میشود. همچنین سیستم آموزشی ترکیه فرصتهایی را برای بورسیه افراد ساخته که دانشجویان بتوانند با آنها هزینه ماهیانه، اقامت و شهریه، بیمه درمانی و حتی هزینه سفر را هم پوشش دهند. انگیزه اصلی دانشجویان برای تحصیل در دانشگاههای ترکیه، فرصت کسب آموزش با کیفیت خوب و معتبر در سطح جهانیست که با هزینه ای نسبتا ارزان ارائه میشود.
وضعیت دانشگاههای ترکیه و جایگاه علمی آنها در دنیا
بیش از ۲۰۰ دانشگاه در ترکیه وجود دارد که عمده آنها دولتی هستند. اکثر این نهادها هم به نسبت تازه تاسیساند. تا حدود سالهای ۱۹۷۰ میلادی فقط ۸ دانشگاه دولتی در ترکیه وجود داشت و اولین دانشگاه خصوصی این کشور هم سال ۱۹۸۴ تاسیس شد. در میان همه دانشگاههای تازه تاسیس ترکیه، جدیدترینشان دانشگاه بین المللی ترکیه میباشد که در سال تحصیلی ۲۰۱۲-۲۰۱۳ به اولین دانشجوی خودش خوشآمد گفت. این دانشگاه قصد دارد بیشتر از نیمی از جایگاههایش را به دانشجویان خارج از ترکیه اختصاص دهد.
همه دانشگاههای ترکیه، اعم از دولتی و خصوصی از توافق بولونیا حمایت میکنند که این باعث میشود مدارک این دانشگاهها در تمامی مراکز آموزش عالی اروپا معتبر باشند. همچنین بسیاری از دانشگاههای ترکیه از اعضای برنامه بورسیه اراسموس پلاس هستند که تبادل دانشجو بین المللی را شامل میشود. در آخرین رتبه بندی کشورها در زمینه کیفیت تحصیلات آموزش عالی نشان میدهد ترکیه جایگاه چهل و سوم در دنیا را به خود اختصاص داده است. جایگاه علمی این کشور در کنار تسهیلات عالی باعث شده دانشجویان در سرتاسر دنیا، اقامت ترکیه را در مسیر خود در نظر بگیرند.
نوشتن دیدگاه