هزینه‌های زندگی در ترکیه چقدر است؟

بدون شک یکی از مهم‌ترین عامل‌های تعیین کننده برای تصمیم نهایی مهاجران و شروع پروسه دریافت اقامت دائم ترکیه، داشتن اطلاعات درباره هزینه‌های زندگی در این کشور است.

همه ما این جمله معروف را شنیده‌ایم که دنیا با پول می‌چرخد! و خب این جمله قطعا در ترکیه هم صادق است اما حقیقت موضوع اینجاست که زندگی در کشور ترکیه بر خلاف تصورات به نسبت می‌تواند به طرز شگفت‌آوری یک مقصد کاملا اقتصادی تلقی شود.

قبل از اعلام آمار و ارقام و نمودار‌ها درباره میانگین هزینه‌های جاری برای شهروندان ترک، باید بررسی چند فاکتور را در نظر داشته باشیم.

حداقل حقوق در ترکیه چقدر است؟

حداقل حقوق در ترکیه برای یک فرد ۲۳۲۵ لیر است که جدای این پول هزینه‌های بیمه درمانی و مهر‌های بازنشتگی تحت عنوان SGK توسط کارفرما پرداخت می‌شوند. اگر فردی تنها زندگی کند و هر ماه نیز موظف به پرداخت اجاره بهای ملک باشد، با این میزان پول در ابتدایی ترین کلاس طبقاتی ترکیه قرار می‌گیرد.

تفاوت‌های منطقه‌ای در هزینه زندگی

مانند هرجای دیگری در دنیا، به نسبت روستا‌ها، زندگی در شهر هزینه‌های بیشتری را با خود به همراه دارد. در ترکیه گران‌ترین مکان برای زندگی شهر استانبول است. بزرگترین شهر ترکیه که در آن واحد قطب گردشگری، تجارت و اقتصاد کشور بوده و روز به روز توسعه یافته‌‌تر می‌شود. در کنار اجاره بها‌ی سنگین‌تر این شهر، هزینه‌های معمول هم مثل مواد غذایی، حمل و نقل و تفریحات شبانه به نسبت جاهای دیگر سنگین‌تر است. اگر در استانبول صاحب ملک باشید و مجبور به پرداخت اجاره یا رهن خانه نباشید، به عنوان یک خانواده می‌توانید با میانگین حدود 6845 لیر یک زندگی خوب و با کیفیت را اداره کنید.

همچنین بخوانید در: راهنمای خرید ملک در استانبول

با این حال، در سواحل اژه و سواحل دریای مدیترانه هزینه‌های زندگی به طرز چشمگیری کاهش پیدا می‌کنند. در مقایسه با یکی از مقاصد محبوب گردشگران مانند فتحیه، زندگی در استانبول ترکیه حدودا تا ۲۰ درصد گران‌تر است. برای مثال یک خانواده ۲ نفره در فتحیه که از خودشان دارای ملک باشند می‌توانند با ۳۰۰۰ لیر از یک زندگی خوب در سطح متوسط لذت ببرند.

نرخ ارز و حساب پس‌انداز با بهره بالا

در حال حاضر، بسیاری از افراد کشور‌های اروپایی و آمریکا، پس از دریافت بازنشستگی خود به علت نرخ عالی ارز بین لیر ترکیه و سایر ارز‌ها مانند پوند، یورو و دلار آمریکا به ترکیه مهاجرت کرده و خود و خانواده‌شان را از یک زندگی مجلل برخوردار می‌کنند.

اگر قرار باشد درآمد خود را ماهانه به ریال دریافت کرده و هزینه‌‌های زندگی‌تان در ترکیه جریان داشته باشند باید همیشه به عوامل نوسان نرخ ارز توجه داشته باشید.

در این شرایط بسیاری از مهاجران نیز هستند که سرمایه خود را در بانک پس‌انداز می‌کنند و با بهره ماهانه آن از پس مخارج زندگی برمی‌آیند.

سود بانکی هم از ۸ الی ۱۰ درصد شروع می‌شوند. این روش برای کسی که دارایی قابل توجهی داشته باشد یک سرمایه‌گذاری امن و بسیار پربازده است.

حالا که از این فاکتور‌های اولیه اطلاع کافی داریم می‌توانیم به همان اعداد و ارقام برگردیم تا بفهمیم چه چیز در ترکیه گران و چه چیزی ارزان است.

تقسیم هزینه‌های زندگی در ترکیه

الکل و دخانیات

در طی ۵ سال گذشته، کشور ترکیه طی سیاست‌هایی خاص مالیات بالاتری را برای الکل و دخانیات در نظر گرفته است و این به آن معناست که اگر طرفدار سبک زندگی سالم نباشید این موضوع می‌تواند رقم قابل توجهی را در بودجه شما ایجاد کند. برای مثال مصرف یک بسته سیگار در روز و یک لیوان نوشیدنی الکلی، بسته به نوع برند می‌تواند از ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ لیر در ماه خرج بردارد.

رانندگی و نگه‌داری از وسایل نقلیه

قیمت بنزین ترکیه نسبت به کشور‌های اروپایی مثل یونان و پرتغال در وضعیت خوبی قرار دارد اما همچنان گران است. به همین علت بسیاری از شهروندان ترکیه به سوخت‌های جایگزین دیزلی روی می‌آورند که هزینه‌های کمتری را محتمل شوند. همچنین بهتر است صاحبان خودرو هزینه‌ای حدود ۵۰۰۰ لیر در سال را بابت تعمیرات، بیمه و معاینه فنی در نظر بگیرند.

همچنین بخوانید در: شرایط اخذ گواهینامه در ترکیه

بهداشت و درمان

اگر قصد اقامت ترکیه را برای بیش از ۹۰ روز را داشته باشید به مجوز اقامت ترکیه نیاز پیدا خواهید کرد و در این شرایط اگر زیر ۶۵ سال سن داشته باشید بیمه درمانی هم برای شما اجباری خواهد شد. یک خانواده دو نفره که اقامت دائم ترکیه را دریافت نکرده‌اند و سالانه برای مجوز اقامت یک ساله اقدام می‌کنند در برنامه SGK مخصوص خارجی‌ها قرار می‌گیرند که باید سالانه ۷۰۰۰ لیر برای این اقدامات کنار بگذارند.

قبوض خانگی

می‌توان گفت در بین تمام موارد بالا، این مورد نقطه قوت زندگی در ترکیه محسوب می‌شود. به این علت که قبوض معمول خانگی در ترکیه به نسبت خیلی از مناطق و کشور‌ها برای خانواده‌ها ارزان تمام می‌شود. در برخی از مناطق خاص و دور از شهر‌های بزرگ اجاره بها می‌تواند تا ۷۰۰ لیر هم پایین بیاید.

در بیشتر فروشگاه‌های محلی می‌توانید گاز را به راحتی به صورت کپسول خریداری کنید. یک کپسول بزرگ حدود یکسال دوام خواهد داشت و ۱۲۰ لیر هزینه برمی‌دارد.

برق: به طور میانگین ۲۵۰ لیر در ماه صرف نیروی برق خانه می‌شود اما این رقم با صرفه‌جویی در استفاده از سیستم تهویه هوا می‌تواند به شدت کاهش داشته باشد.

آب و فاضلاب: حدود ۴۰ لیر در ماه

تعمیرات و نگهداری عمومی تاسیسات: بسته به تسهیلات ارائه شده از ۱۰۰ الی ۵۰۰ لیر

مالیات شورا: ۲۰۰ لیر در سال(بسته به میزان دارایی)

بیمه: بیمه Deprem در ترکیه اجباری است. بسته به متراژ ملکی که در آن سکونت دارید از ۱۵۰ تا ۲۵۰ لیر هزینه پلن پایه این بیمه است. گزینه‌های بیمه آتش سوزی و بیمه سرقت در پلن‌های ویژه این بیمه قرار می‌گیرند که قیمت آن نیز برای هر کس متفاوت محاسبه می‌شود.

تلفن، اینترنت و ماهواره: بین شرکت‌های مخابراتی و همینطور شبکه‌های ترکیه‌ای یک جنگ قیمت واقعی برقرار است و این فرصت را برای انتخاب یک سیستم کارآمد و به صرفه محیا می‌کند. به عنوان مثال شرکت TurkTelekom برای بسته‌های اینترنت ماهواره‌ای، تماس تلفنی و دسترسی به شبکه‌های انگلیسی همه به صورت نامحدود تنها ۱۳۰ لیر در ماه هزینه دریافت می‌کند.

نوشتن دیدگاه