کشور ترکیه به علت دارا بودن نیروی کار فعال و ماهر با جمعیتی جوان قالب بر بیش از ۸۰ میلیون نفر به یکی از بهترین اهداف برای سرمایهگذاری مبدل گشته است. علاوه بر این نیروی کار پویا، حمایتهای دولتی، معافیتهای مالیاتی و تخصیص زمین رایگان، ترکیه را برای سرمایهگذاران جذابتر میکند.
در مطلب امروز قصد داریم به ۵ تا از مطمئنترین و سودمندترین زمینههای سرمایهگذاری در ترکیه در سال ۲۰۲۰ بپردازیم
۱- تکنولوژی و فناوری اطلاعات
در سالهای اخیر ترکیه پتانسیل خوبی در زمینههای توسعه و تحقیق فناوری از خود نشان داده و اهمیت خود را در این زمینه به ثبت رسانده است. امروزه بهترین دانشگاههای ترکیه رسیدگیهای فراوانی را در بخش فناوری خود به عمل آوردهاند که این موضوع ورود سرمایهگذاران به این زمینه را مطمئنتر میکند.
ترکیه به بستری مناسب برای سرمایهگذاری تبدیل شده است. به خصوص سرمایهگذاری در زمینههای توسعه نرمافزار، بیوتکنولوژی، فناوری نانو و الکترونیک. اگرچه در حال حاضر خیلی از شرکتهای ملی و حتی خارجی در این بخش فعال هستند. اما این موضوع شکاف فرصتهای سرمایهگذاری در این زمینه را پر نکرده و این بازار همچنان داغ است و پیشرفت روزافزون تکنولوژی با گذشت زمان خود بازار خود را ایجاد میکند.
۲- ساخت و ساز و املاک
میتوان گفت که بازار ساخت و ساز و املاک و مستغلات مهمترین چرخدندههای ماشین اقتصاد ترکیه هستند. دلیل اصلی این موضوع هم به جمعیت رو به رشد و پروژههای نوسازی شهری برمیگردد که نمودار رشد ترکیه را در همه مقیاسها بالا میبرد. به همین علت بخش املاک و ساخت و ساز برای سرمایهگذاری جذابترین گزینه برای سرمایه گذاران است.
از ماه سپتامبر سال ۲۰۱۷ حدود ۶ درصد از فروش این املاک به خارجیها اختصاص داشته و تا به امروز این عدد روبه رشد است. بعلاوه سرمایهگذاران خارجی نیازی به مجوز اقامت برای سرمایهگذاری ندارند و از هر تبعهای میتوانند در ترکیه سرمایهگذاری کنند. همچنین سرمایهگذاران خارجی که به مبلغ ۲۵۰ هزار دلار در خاک ترکیه سرمایهگذاری میکنند حق دارند برای تابعیت این کشور اقدام کنند و از مزایای شهروندی ترکیه بهره ببرند.
۳- نساجی و پوشاک
قبل از هر چیزی باید این واقعیت را بپذیریم که چین اکثریت بازار نساجی تمام دنیا را تصاحب کرده است. اما این موضوع نتوانسته به بازار نساجی و بافندگی ترکیه ضرری بزند. دلیل آن هم مزیتها و جایگاه خاص ترکیه در این بازار است. کیفیت درجه یک، مواد اولیه با کیفیت، تامین نیازهای خاص و صد البته موقعیت مناسب ترکیه باعث شده ترکیه تقاضای عمده خود در جهان را در بالاترین حد خود حفظ کند. به همین دلیل بازار پوشاک و نساجی ترکیه همیشه برای سرمایهگذارن پر جنب و جوش و جذاب خواهد بود.
علاوه بر پلنهای حمایتی فعلی، در سال ۲۰۱۹ دولت ترکیه پلن ویژهای برای کسانی که انحصارا قصد سرمایهگذاری در صنعت نساجی را دارند در نظر گرفت. این پلن شامل کسانی میشود که نواحی شرقی ترکیه را برای سرمایهگذاری در صنعت نساجی هدف میگیرند.
۴- انرژی و منابع طبیعی
بخش انرژی از این لحاظ که کلیه فعالیتهای اقتصادی را تحت تأثیر میگذارد، اهمیت ویژهای دارد. در اینباره، کسری انرژی ترکیه 130 میلیارد دلار است و انتظار می رود ترکیه برای بستن این کسری در این زمینه سرمایه گذاری کند. و ترکیه علاقه خود به این موضوع را با حمایتهای ویژهای که به سرمایهدارن بخش انرژی عرضه کرده نشان میدهد. سرمایهگذارانی که در یکی از زمینههای انرژی آبی، انرژی باد، انرژی خورشیدی، گاز طبیعی، بیو انرژی و انرژی زمینگرمایی سرمایهگذاری کنند، مزایای زیر شامل حال آنها میشود:
- استثنا برای مالیات بر ارزش افزوده
- معافیت گمرکی
- ۴۰٪ تخفیف در مالیات
- سهم کارفرما در مشارکتهای تامین اجتمائی تا ۷ سال
- حمایت مالی (تا حداکثر ۷۰۰،۰۰۰ لیر ترکیه)
۵- محیط زیست و بازیافت
با تخریبهای ناشی از صنعتی شدن، آلودگی محیط زیست، و گرم شدن کره زمین، اقداماتی که برای از بین بردن این خرابیها صورت بگیرد امروزه جالب توجه خیلیهاست. با امضای توافقنامه KYOTO کشور ترکیه هم همکاری و اهمیت این موضوع را از سمت خود بیان کرده و طالب اقداماتی در این سو است. دولت ترکیه اعلام کرده که بین ۷ تا ۹ میلیارد یورو در این زمینه سرمایهگذاری میکند. زیرا این موضوعی است که اهمیت آن به همه ما بر میگردد.
در همین راستا ترکیه با کاهش مالیات بر ارزش افزوده، گمرک، حمایت از بهره و بسیاری از پشتیبانیهای دیگر به تمامی سرمایهگذاران داخلی و خارجی کمک خواهد کرد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر و و مشاوره در جهت هرگونه خدمات مشاورهای در رابطه با قوانین مهاجرتی ترکیه، اقامت و سرمایهگذاری میتوانید با ما تماس حاصل کنید.
نوشتن دیدگاه