راهکار‌هایی برای یادگیری آسان زبان ترکی استانبولی

آن دسته از مشتریانی که به کشور ترکیه نقل مکان کرده‌اند و راه های اقامت دائم ترکیه را دریافت نموده‌اند همیشه این سوال را از ما می‌پرسند که آیا روشی برای یادگیری آسان زبان ترکی وجود دارد یا خیر. از نظر تئوری زبان ترکی زبان آسانی بنظر می‌رسد اما با این حال دسته زیادی از کسانی که برای مهاجرت ترکیه اقدام کرده‌اند درحال دست و پنجه نرم کردن با ابتدایی‌ترین ابعاد این زبان‌اند.

البته اگر به زبان انگلیسی مسلط باشید این موضوع چندان هم یک مشکل اساسی تلقی نمی‌شود و می‌توانید با بسیاری از افراد محلی ارتباط برقرار کنید.

با این حال به طور طبیعی و میل انسان برای برقراری ارتباط، مهاجران می‌خواهند زبان ترکی را یاد بگیریند تا بتوانند روزنامه‌ بخوانند، تلویزیون تماشا کنند، دوستان ترک بیشتری پیدا کنند و خب مثل هر انسان دیگری در اجتماع باشند. یادگیری زبان ترکی کمک می‌کند تا این افراد مقیم، کشور ترکیه را از دیدگاه خودی ببینند.

خبر خوب این است که با درک چند راهکار مفهومی و ساده می‌توانید مسیر را برای یادگیری زبان ترکی هموار و آسان کنید.

اما قبل از اینکه به کنکاش این راهکار‌ها بپردازیم بد نیست چند حقیقت از این زبان جالب را با هم مرور کنیم:

۷ حقیقت جالب در مورد زبان ترکی

۱- زبان ترکی دارای ۸ حرف صدا دار و ۲۱ حرف صامت است که مجموعا ۲۹ حرف الفبای ترکی را تشکیل می‌دهند.

۲- در الفبای نوشتاری لاتین زبان ترکی، حروف Q، W و X وجود ندارند. اما حروف اضافه‌ی این الفبا عبارتند از: ç, ğ, ı, ö, ş, ü

۳- گویش‌های منطقه‌ای متفاوتی در ترکیه وجود دارند و این تفاوت در لهجه مردم بین غرب و شرق ترکیه به راحتی قابل تشخیص است.

۴- درست مثل زبان فارسی، در زبان ترکی نیز گونه‌ای تحت عنوان زبان عامیانه وجود دارد که با زبان نوشتار و ادبی تفاوت دارد. این گونه اغلب توسط زبان آموزان به عنوان زبان خیابانی ترکی یاد می‌شود. شما با کتاب‌ها، دستور زبان و کلمات را به شکل صحیح خواهید فهمید اما برای یادگیری ترکی عامیانه باید به بومی‌ها گوش دهید و فیلم‌های ترکی ببینید تا مسلط شوید. زبان عامیانه ترکی به طور گسترده‌ای در خارج از محیط‌های رسمی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۵- دستور جمله زبان ترکی کمی به زبان فارسی شباهت دارد اما در مقایسه با زبان انگلیسی کاملا متفاوت است. فعل‌هایی همچون انجام دادن، کار کردن، ساختن و خرید کردن همیشه در آخر جمله ظاهر می‌شوند. زبان ترکی اغلب از فرمول فاعل+مفعول+فعل برای ترکیب بندی جملات استفاده می‌کند.

۶- زبان ترکی مانند زبان‌های مجارستانی و کره‌ای یک زبان پیوندی است. به این معنی که در این زبان‌ها، پسنود‌ها و پیشوند‌ها می‌توانند وارد هسته فعل و یا اسم شوند و یک کلمه کاملا جدید بسازند. به همین خاطر مثلا جمله‌ی «او در حال رفتن است» می‌تواند در یک کلمه «gidiyor» معنی شود.

۷- و در آخر زبان ترکی درست مثل زبان فارسی نسبت به جنسیت حساسیت ندارد و مذکر و مؤنث در آن به یک شکل خوانده می‌شوند.

همچنین بخوانید: راهنمای خرید ملک در استانبول

۵ راه آسان برای یادگیری زبان ترکی

۱- زبان فونتیک

یک خبر خوب برای زبان آموزان زبان ترکی این است که زبان ترکی یک زبان فونتیک است. بنابر این کلمات همیشه همان چیزی خوانده می‌شوند که نوشته می‌شوند. اینگونه با یادگیری الفبا به همراه نحوه تلفظ صامت و مصوت‌ها، راه زیادی را به سمت تسلط زبان ترکی طی کرده‌اید و می‌توانید با خواندن متون صحبت کردن خود را قوی‌تر کنید.

۲- یادآوری دلیل یادگیری

یکی از راهکار‌های فکری مفید برای جلوگیری از خسته شدن هنگام یادگیری هر زبانی در بهره اول، شناخت مزایا و دلیل یادگیری زبان است. هدف یادگیری زبان ترکی به عنوان یادگیری یک زبان خارجی برای کسی که هیچ دیدی نسبت به این زبان نداشته شاید در ابتدا ترسناک به نظر برسد. پسوند‌های خاص، سرعت بالای صحبت کردن افراد بومی، تغییر ریشه کلمات و تلفظ صحیح هر کلمه هر کدام دلایلی کافی به فرد می‌دهند که همان ابتدای کار تسلیم شود. به جای آنکه به چیزی که یاد می‌گیرید فکر کنید به این فکر کنید وقتی این زبان را یاد گرفتید چه چیزی نسیبتان می‌شود. آشنایی با فرهنگ ترکیه و مردمان آن، باز شدن پنجره‌ای جدید برای دیدگاه و خط فکری نو، ارتباط برقرار کردن در بالا‌ترین سطح ممکن با تماشای اخبار و حرف زدن با دوستان جدید و بالا بردن سطح توانا‌هایی مغز با به چالش کشیدن آن توسط یک زبان جدید همگی از مواردی هستند که کیفیت زندگی شما را بالا می‌برند.

۳- روزی یک کلمه

مدارس زبان غالبا بر افرادی که حفظیات ضعیفی دارند فشار زیادی وارد می‌کنند. به همین ترتیب نشستن تمام ظهر در یک کلاس بسته و صحبت درباره قوانین دستوری به نظر نمی‌رسد روش ایده‌آلی برای یادگیری زبان باشد. به خصوص این که زبان مهارت ارتباط برقرار کردن است. نه مهارت حفظ کردن. اگر شما هم این مشکل را در یادگیری زبان داشته‌اید به آرامی خود را به سمت زبان ترکی سوق دهید. روزی یک کلمه به معنی ۳۶۵ کلمه در سال است. به جای حفظ کردن اطلاعات، مفهوم آوا ها را بشناسید و ارتباط میان کلمات را درک کنید. زبان را از جایی شروع کنید که به آن علاقه دارید. مثلا اگر سبک خاصی از فیلم‌ها را دنبال می‌کنید بهتر است این سرگرمی را در زبان‌آموزی هم راه بدهید و فیلم ترکی ببینید. این‌گونه یادگیری علاوه بر مؤثر بودن، لذت بخش هم خواهد شد.

۴- شروع از متداول‌ترین کلمات

یکی دیگری از راه‌هایی که توسط متخصصان زبان برای یادگیری از زبان ترکی پیشنهاد می‌شود، استفاده از قانون ۸۰/۲۰ است. در بیشتر شرایط روزمره تنها از مقدار کمی از کلمات اصلی و کلیدی استفاده می‌شود و این بدون درگیر شدن با مفاهیم و کلمات پیچیده‌تر امکان پذیر است. روی همین لفظ‌های کلیدی تمرکز کنید و هنگامی که بر روی‌ آن‌ها مسلط شدید راه برای یادگیری مفاهیم پیچیده‌تر برای شما آسان خواهد شد.

۵- لذت‌بردن و خوش‌گذرانی

در آخر این را فراموش نکنید که یادگیری یک زبان بیشتر درباره مسیر‌‌های ذهنیست تا درباره کلمات و دستور زبان. شما زبان مادری‌تان را بدون دغدغه فکری به طور پیوسته و به طور خود‌کار یادگرفته‌اید و سال‌‌ها بعد در مدارس به آن از دید تئوری نگاه کردید. اگر با این دید جلو بروید که یادگیری زبان ترکی کار سختی است و انرژی و اشتیاقی برای آن نداشته باشید قطعا شکست خواهید خورد. به جای آنکه فقط به نتیجه کار فکر کنید سعی کنید از تمام روند کار لذت ببرید. از اندک کلمات جدیدی که یاد می‌گیرید در جامعه استفاده کنید. اگر یک کلمه را اشتباه تلفظ کردید و یا کسی منظورتان را نفهمید یاد بگیرید که به خودتان بخندید. درست مثل یادگیری زبان مادری برای بچه‌هاست. میل به ارتباط برقرار کردن در ذات انسان‌هاست. بنابراین جای آنکه مثل یک پروژه علمی به آن نگاه کنید بگذارید تا ذهنتان راه جدید ارتباط برقرار کردن را بر اساس قوانین طبیعی بیاموزد. آسان‌ترین و در عین حال مؤثر‌ترین راه برای یادگیری زبان ترکی این است که به آن به دید یک ماجراجویی جذاب نگاه کنیم.

نوشتن دیدگاه